ArkDes


Pressrum

ERIK OLSSON – BOJSKAUT
Jag undersöker möjligheter att föra samman estetiska uttryck med praktisk funktion. Kommer framtidens mode att behöva ge skydd mot yttre föroreningar? Redan nu används munskydd i storstäder på grund av förorenad luft. Skydden blir en del av vardagen.

Juryns motivering
Rustning för den yttersta tiden, där den trygghet vi tagit för given inte längre är självklar. Bojskaut slår en oanad bro mellan två tidsepoker, fotografen Jean Hermansons gamla industrisamhälle och den tid som ännu inte finns: den apokalyptiska framtiden.

Ung Svensk Form 2020.jpg

ERIK OLSSON – BOJSKAUT Jag undersöker möjligheter att föra samman estetiska uttryck med praktisk funktion. Kommer framtidens mode att behöva ge skydd mot yttre föroreningar? Redan nu används munskydd i storstäder på grund av förorenad luft. Skydden blir en del av vardagen. Juryns motivering Rustning för den yttersta tiden, där den trygghet vi tagit för given inte längre är självklar. Bojskaut slår en oanad bro mellan två tidsepoker, fotografen Jean Hermansons gamla industrisamhälle och den tid som ännu inte finns: den apokalyptiska framtiden.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:1799kb