ArkDes


Pressrum

SOFIA ERIKSSON – BODYBUILDING MIRRORS
Bodybuilding Mirrors är en lek med det kroppsliga. Jag vill locka betraktaren att komma nära för att i sin spegelbild möta oändliga variationer av den egna kroppen. I den blanka metallen tar en ny gestalt form, där verklighet blandas med illusion.

Juryns motivering
Ett starkt hantverk som speglar en nutida tillvaro där vi ser oss själva genom digitala filter och skiftar utseende i samma tempo som vi förr zappade mellan tv-kanaler. En ny sorts narcissism är i görningen, en dysmorfisk tid av suddiga gränser mellan verkligt och overkligt.

Ung Svensk Form 2020.jpg

SOFIA ERIKSSON – BODYBUILDING MIRRORS Bodybuilding Mirrors är en lek med det kroppsliga. Jag vill locka betraktaren att komma nära för att i sin spegelbild möta oändliga variationer av den egna kroppen. I den blanka metallen tar en ny gestalt form, där verklighet blandas med illusion. Juryns motivering Ett starkt hantverk som speglar en nutida tillvaro där vi ser oss själva genom digitala filter och skiftar utseende i samma tempo som vi förr zappade mellan tv-kanaler. En ny sorts narcissism är i görningen, en dysmorfisk tid av suddiga gränser mellan verkligt och overkligt.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:1939kb