ArkDes


Pressrum

KAJSA SAMUELSSON – BEGINNING MIDDLE AND
Mitt verk består av en textil installation i kypfärgad siden- och bomullsblandning. Verket är en del av ett större projekt, där jag undersökte relationen mellan textil och mönster, och hur en textil filosofi kan påverka min konstnärliga praktik.

Juryns motivering
Ambitiöst, genomarbetat och skenbart enkelt med imponerande precision i skalan. Mönstret känner vi igen från den traditionella kökshandduken, en vardaglighet som förstorats för det offentliga rummet till en monumental manifestation.

Ung Svensk Form 2020.jpg

KAJSA SAMUELSSON – BEGINNING MIDDLE AND Mitt verk består av en textil installation i kypfärgad siden- och bomullsblandning. Verket är en del av ett större projekt, där jag undersökte relationen mellan textil och mönster, och hur en textil filosofi kan påverka min konstnärliga praktik. Juryns motivering Ambitiöst, genomarbetat och skenbart enkelt med imponerande precision i skalan. Mönstret känner vi igen från den traditionella kökshandduken, en vardaglighet som förstorats för det offentliga rummet till en monumental manifestation.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:22204kb