ArkDes


Pressrum

MATTIAS PETTERSSON – ALIEN WORRIOR PRINCESS
Drakar, vapen, rymdskepp, aliens, eld, monster, farliga djur. Det har aldrig intresserat mig. Genom keramisk skulptur möter jag mannen i mig, så som samhället alltid velat att jag ska göra. Men denna gång från ett queert håll, på mina egna villkor.

Juryns motivering
Vad skulle mansrollen kunna kokas ner till, om inte en liten dinosaurie på en totempåle? Vi tittar in i ett pojkrum som befolkas av monstruösa reptilväsen, men också av svårfångade känsloyttringar som ängslighet, tafflighet och sårbarhet.

Ung Svensk Form 2020.jpg

MATTIAS PETTERSSON – ALIEN WORRIOR PRINCESS Drakar, vapen, rymdskepp, aliens, eld, monster, farliga djur. Det har aldrig intresserat mig. Genom keramisk skulptur möter jag mannen i mig, så som samhället alltid velat att jag ska göra. Men denna gång från ett queert håll, på mina egna villkor. Juryns motivering Vad skulle mansrollen kunna kokas ner till, om inte en liten dinosaurie på en totempåle? Vi tittar in i ett pojkrum som befolkas av monstruösa reptilväsen, men också av svårfångade känsloyttringar som ängslighet, tafflighet och sårbarhet.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:11217kb