Rixt Hoekstra är en nederländsk arkitekturhistoriker som disputerat i arkitekturhistoria och specialiserat sig på genusstudier inom historiografi och arkivforskning. Rixt arbetar som föreläsare och forskare i arkitekturhistoria och arkitekturteori vid olika universitet i både Nederländerna och övriga Europa, för närvarande arbetar hon som gästföreläsare i arkitektur- och genusstudier vid KIT i Karlsruhe, Tyskland. 
Rixt undersöker feministiska aktivistgrupper inom arkitektur som uppstod i Sverige under den så kallade andra feministiska vågen från 1968 till 1990-talet.

Rixt Hoekstra.

Rixt Hoekstra är en nederländsk arkitekturhistoriker som disputerat i arkitekturhistoria och specialiserat sig på genusstudier inom historiografi och arkivforskning. Rixt arbetar som föreläsare och forskare i arkitekturhistoria och arkitekturteori vid olika universitet i både Nederländerna och övriga Europa, för närvarande arbetar hon som gästföreläsare i arkitektur- och genusstudier vid KIT i Karlsruhe, Tyskland. Rixt undersöker feministiska aktivistgrupper inom arkitektur som uppstod i Sverige under den så kallade andra feministiska vågen från 1968 till 1990-talet.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:28kb
Photographer: Cred: Geertje Hoekstra.