Marie-Louise Richards är arkitekt, lärare och forskare vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hennes arbete utforskar relationen mellan ras och arkitektur genom citering, queer, feministiska och dekoloniala metoder och tillvägagångssätt. Tillsammans med Cathryn Klasto är hon medredaktör för det kommande numret Citations, Parse journal (2023) Hon är medgrundare av Spaces of Care, Disobedience and Desire, en diskursiv forskningsplattform tillsammans med Natália Rebelo och Rado Ištok samt en del av forskningssamarbetet The Domestic Worldmaking of the Enslaved. 
 
Marie-Louise undersöker och spårar kritiska motberättelser och läsningar av den svenska välfärdsstatens arkitektur, med utgångspunkt ur de mest vardagliga och välbekanta representationerna av folkhemmet. Lever vi i den framtid funktionalismen förställde? Vilken typ av liv har getts utrymme, och vilken typ av liv har utraderats. Vilken typ av erfarenheter har vi inte längre tillgång till?

Marie-Louise Richards

Marie-Louise Richards är arkitekt, lärare och forskare vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hennes arbete utforskar relationen mellan ras och arkitektur genom citering, queer, feministiska och dekoloniala metoder och tillvägagångssätt. Tillsammans med Cathryn Klasto är hon medredaktör för det kommande numret Citations, Parse journal (2023) Hon är medgrundare av Spaces of Care, Disobedience and Desire, en diskursiv forskningsplattform tillsammans med Natália Rebelo och Rado Ištok samt en del av forskningssamarbetet The Domestic Worldmaking of the Enslaved. Marie-Louise undersöker och spårar kritiska motberättelser och läsningar av den svenska välfärdsstatens arkitektur, med utgångspunkt ur de mest vardagliga och välbekanta representationerna av folkhemmet. Lever vi i den framtid funktionalismen förställde? Vilken typ av liv har getts utrymme, och vilken typ av liv har utraderats. Vilken typ av erfarenheter har vi inte längre tillgång till?
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:3498kb