Frida Nerdal är arkitekt och bedriver egen verksamhet inom arkitektur samt forskning och skrivande med ett särskilt fokus på kvinnor inom arkitekturhistorien. I sitt examensarbete undersökte Frida den ouppmärksammade arkitekten Elsa Sundling som resulterade i boken Arkitekt Elsa Sundling – Av lust och ohejdad vana på Balkong Förlag, 2020.  
Hösten 2021 var Frida gästforskare på ArkDes för att studera föremål i samlingen relaterade till kvinnor, transpersoner eller ickebinära. Fokus var på utvalda föremål och projekt samt även en övergripande kartläggning av kvinnor som förekommer i samlingen – allt från de med egen samling, de vars signaturer förekommer på ritningar i andras samlingar, till de vars namn nämns i artiklar.  
 

Frida Nerdal - gästforskare på ArkDes.

Frida Nerdal är arkitekt och bedriver egen verksamhet inom arkitektur samt forskning och skrivande med ett särskilt fokus på kvinnor inom arkitekturhistorien. I sitt examensarbete undersökte Frida den ouppmärksammade arkitekten Elsa Sundling som resulterade i boken Arkitekt Elsa Sundling – Av lust och ohejdad vana på Balkong Förlag, 2020.  Hösten 2021 var Frida gästforskare på ArkDes för att studera föremål i samlingen relaterade till kvinnor, transpersoner eller ickebinära. Fokus var på utvalda föremål och projekt samt även en övergripande kartläggning av kvinnor som förekommer i samlingen – allt från de med egen samling, de vars signaturer förekommer på ritningar i andras samlingar, till de vars namn nämns i artiklar.   
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:310kb