Gloria Cabral har utsetts till vinnare av flera arkitekturpriser och är känd för sin materialkunskap där hon kombinerar innovation inom byggteknik med material så enkla som tegel. Gabinete de Arquitectura belönades med Guldlejonet i Venedig 2016. 
En central del av Cabrals arbete är baserat på övertygelsen att arkitektur har kapacitet – och därmed ansvar– att förbättra samhället. Gloria Cabral menar att arkitektur inte bara en disciplin eller ett yrke, utan ett medium för att interagera med en gemenskap. "- Arkitekter", bygger inte objekt, utan samhällen".

Huvudtalare: Gloria Cabral. Foto: Privat

Gloria Cabral har utsetts till vinnare av flera arkitekturpriser och är känd för sin materialkunskap där hon kombinerar innovation inom byggteknik med material så enkla som tegel. Gabinete de Arquitectura belönades med Guldlejonet i Venedig 2016. En central del av Cabrals arbete är baserat på övertygelsen att arkitektur har kapacitet – och därmed ansvar– att förbättra samhället. Gloria Cabral menar att arkitektur inte bara en disciplin eller ett yrke, utan ett medium för att interagera med en gemenskap. "- Arkitekter", bygger inte objekt, utan samhällen".
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:1656kb